Eten

Het eten dat vanuit vroeger in het land voorkomt heeft vaak veel invloed op het voedsel dat vandaag de dag in de steden gegeten wordt. Zo is het algemeen bekent dat in Aziatische landen vooral rijst wordt gegeten en in Europese landen vooral aardappelen. Zit een stad aan zee dan zal vis belangrijk zijn in de gerechten. Ligt de stad in het binnenland dan wordt vaak vee gehouden en zal er meer vlees in de gerechten voorkomen. Daarnaast heeft het geloof soms ook nog invloed waardoor bepaald voedsel juist wel of niet gegeten wordt. Zo eet een moslim geen varkensvlees en is bij een hindoestaan de koe heilig.

Nederland is een echt handelsland en daarnaast multicultureel waardoor hier voedsel van over de hele wereld te vinden is. Typische Nederlands eten is bijvoorbeeld, hutspot, snert (erwtensoep), stroopwafels en drop.

Op de dia van dit onderwerp moet het volgende komen te staan:

  • 3 afbeeldingen van voedsel dat typisch is voor de stad of het land.
  • Wat is het? (de naam van het eten / gerecht)
  • Hoe wordt het gemaakt?